Вбивство 9-річної дівчинки: на Прикарпатті відсторонили керівництво місцевої поліції

Вбивство 9-річної дівчинки: на Прикарпатті відсторонили керівництво місцевої поліції

Укрінформ
На Прикарпатті відсторонили від роботи керівництво поліції Косівського РВП. У відділку почали службове розслідування через неналежні превентивні заходи щодо затриманого за вбивство і зґвалтування дев'ятирічної дівчинки.

Про це у Фейсбуці повідомляє Поліція Івано-Франківської області, передає Укрінформ.

«До Косівського РВП на зустріч з місцевими мешканцями прибув начальник ГУНП в Івано-Франківській області Сергій Безпалько. Люди висловились щодо неналежно вжитих превентивних заходів поліцейськими щодо раніше судимого громадянина, який кілька днів тому був затриманий за тяжкий злочин — зґвалтування та вбивство дев'ятирічної дівчинки. За результатами зустрічі керівник поліції області прийняв рішення про відсторонення від виконання обовʼязків на час проведення службового розслідування начальника Косівського РВП та його заступника з превентивної діяльності», - йдеться у повідомленні поліції області.

Читайте також: Підозрюваний у вбивстві дівчинки на Прикарпатті зізнався у скоєному

Згідно з оприлюдненою інформацією, обовʼязки відсторонених від роботи поліцейських поклали на нових керівників з апарату ГУНП.

«Т. в. о. голови Національної поліції України Іван Вигівський призначив проведення комплексної перевірки службової діяльності всього відділу поліції. До складу комісії включені представники центрального апарату НПУ», - додають в обласній поліції.

За інформацією місцевих ЗМІ, мешканці селища Кути після вбивства дівчинки вийшли на протест до місцевого відділку поліції. Люди стверджували, що вбивство можна було попередити, якби поліцейські вчасно реагували на звернення про напад на людей. Останнє було зафіксовано наприкінці травня, коли на жінку військового напав чоловік, якого тепер затримали за вбивство та зґвалтування дитини.

Читайте також: У Франківську взяли під варту чоловіка, затриманого за убивство 9-річної дівчинки

Як повідомляло агентство, 18 червня у селищі Кути поліцейські знайшли вбитою дев'ятирічну дівчинку, яку розшукували. Підозрюваним виявився її дядько. Чоловіка затримали за вбивство та зґвалтування дитини. Затриманий зізнався у скоєному. За рішенням Івано-Франківського міського суду, підозрюваного взяли під варту без права на заставу. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-