У Голій Пристані росіяни виселяють та грабують місцевих жителів

У Голій Пристані росіяни виселяють та грабують місцевих жителів

Укрінформ
У Голій Пристані на Херсонщині військові РФ під приводом підготовки міста до бойових дій почали виселяти місцевих жителів з власних домівок, при цьому загарбники мародерять.

Про це рух «Жовта стрічка» повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Гола Пристань: окупанти обкрадають та виселяють місцевих жителів з власних домівок», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у Голій Пристані окупанти під приводом підготовки міста до бойових дій почали виселяти місцевих жителів з власних домівок. У покинуті будинки заселяють військовослужбовців РФ, які мародерять, забирають електроніку та сільськогосподарську техніку.

Активісти «Жовтої стрічки» фіксують будинки, в яких розміщують росіян, та інформують про них українське військо.

Читайте також: Руйнування будинків у підтопленій Голій Пристані катастрофічні, під завалами залишаються тіла

Як повідомляє Голопристанська міська військова адміністрація у Телеграмі, що у Голій Пристані, станом на ранок 22 червня, панує антисанітарія, у громаді відомо вже про 18 загиблих через затоплення, однак підтвердити факт загибелі неможливо.

«У місті дуже велика антисанітарія. З підвищенням зовнішньої температури сморід від застояної води зі сміттям в низинах розповсюджується інтенсивніше», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У затопленій Голопристанській громаді відсутні ліки і не працюють магазини

Як зазначається, протягом доби рівень води, хоча і знизився, та все одно в східній, центральній та береговій частинах міста Гола Пристань залишається до 0,5 м. Також встановлено, що дорога з Голої Пристані у напрямку міста Олешки розмита в районі стели «Голопристанський район».

У МВА повідомили, що в селах Кардашинка та Кохани вода продовжує поступово сходити.

Підкреслюється, що спостерігаються величезні руйнування будинків та великі внутрішні руйнування будівель у всіх підтоплених населених пунктах громади. Будівлі не придатні до проживання.

Електропостачання не відновлено в більшій частині міста та сіл, які потрапили в зону підтоплення, водовідведення та водопостачання не функціонує.

Читайте також: У Голопристанській громаді - критична ситуація через неможливість утилізувати трупи тварин

Також, як зазначають у МВА, зв'язку майже немає, населення перебуває в інформаційному вакуумі.

«Кількість загиблих цивільних від затоплення, за повідомленням, збільшується. Відомо вже про 18 загиблих, але підтвердити факт загибелі неможливо», - інформують в МВА.

Як повідомлялося, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

На Херсонщині станом на ранок 22 червня залишаються підтопленими 20 населених пунктів – 3 на правобережжі та 17 – на лівобережжі.

Фото: Херсонська МВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-