У Харкові через удар блискавки загорівся газогін

У Харкові через удар блискавки загорівся газогін

Відео
Укрінформ
У Харкові 20 червня через ремонтні роботи сталася розгерметизація газогону, а після удару блискавки загорівся газ.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області, передає Укрінформ.

“20 червня о 22:25 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу на газогоні середнього тиску діаметром 700 мм за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 201 б. Під час аварійних робіт на каналізаційній мережі стався зсув ґрунту, що спричинило розгерметизацію газопроводу. Пізніше, за попередніми даними, внаслідок удару блискавки загорівся газ, який виходив з труби”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подачу газу відразу перекрили, проте через значний тиск в системі він горів тривалий час. На місці події працювали 5 оперативних підрозділів ДСНС.

“Вони контролювали факельне горіння і забезпечували захист житлового сектору та інших об’єктів. Станом на 09:00 відкритого горіння не відбувається. На місці пригоди лишаються 2 розрахунки ДСНС, котрі чергуватимуть допоки комунальники не усунуть усі наслідки аварії”, - зазначили у відомстві.

Читайте також: У Пакистані від влучання блискавки загинули шестеро людей

За інформацією пресслужби АТ "Харківміськгаз", наразі тимчасово без газопостачання залишаються близько 13 тисяч споживачів, однак вдалося зберегти стабільний газорозподіл до теплопостачальних підприємств та прилеглих котелень. Зараз проводяться ремонтно-відновлювальні роботи, щоб усунути пошкодження на ділянці газопроводу та відновити газопостачання мешканцям Основ'янського району.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня у Гатному Київської області блискавка вдарила у житловий будинок, унаслідок чого він загорівся.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-