На Одещині поступово припиняється опріснення морської води

На Одещині поступово припиняється опріснення морської води

Укрінформ
На Одещині опріснення морської води припиняється, поступово солоність зростає, однак мікробіологічні показники перевищені.

Про це за результатами досліджень повідомляє в Телеграмі Одеська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

“За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) опріснення морської води припиняється, солоність поступово зростає. Станом на 20 червня. у відібраних пробах на пляжі «Ланжерон» солоність зросла до 5,3 г/дм³; на 16-ї станції В. Фонтану – до 5,4 г/дм3; у с. Нова Дофінівка – до 5,2 г/дм³. У відібраних пробах забруднення небезпечними та завислими речовинами не виявлено”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Для забезпечення водою мешканців Нікопольщини побудують новий водогін

Також зазначається, що за результатами досліджень проб, які були відібрані 15 червня із 6 моніторингових точок, виділено: холероподібний вібріон НАГ І групи Хейберга - з водоймищ Одеського району; холероподібний вібріон парагемолітікус – з водоймищ Білгород-Дністровського району. Вони не є збудниками холери,, але викликають гострі кишкові інфекції.

“На п’яти громадських пляжах м. Одеси 12 червня було відібрано проби морської води на санітарно-мікробіологічні показники. За результатами лабораторних досліджень встановлено, що морська вода не відповідає гігієнічним вимогам. Наразі вже зафіксовано значне перевищення мікробіологічних показників”, - наголосили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, відібрані проби морської води біля одеських пляжів показали, що солоність нижче норми у 2,2 раза.

Читайте також: У Дніпрі та Чорному морі фіксують значне забруднення води - третина проб не відповідає нормам

Як повідомлялося, після підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС в акваторії Чорного моря в Одеському районі виявлено сальмонелу та кишкову інфекцію. Тому купатися чи використовувати таку воду для обробки харчових продуктів заборонено. Також не можна ловити рибу та морепродукти та вживати їх у їжу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-