Для забезпечення водою мешканців Нікопольщини побудують новий водогін

Для забезпечення водою мешканців Нікопольщини побудують новий водогін

Укрінформ
Для розв'язання проблем з водопостачанням планують побудувати водогін від міста Запоріжжя до міст Марганець, Нікополь та Покров.

Про це в Телеграмі повідомляє начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Укрінформ.

"На території району вже тривають роботи з реалізації двох програм, котрі стосуються водозабезпечення. Першою займається Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Вона передбачає побудову водогону від міста Запоріжжя до міст Марганець, Нікополь та Покров. На її реалізацію виділено близько 1.5 мільярда гривень, це Державний проєкт водозабезпечення. Президентом України поставлено завдання здійснити будівництво в максимально стислі строки", - написав він.

Читайте також: Ворог знову обстріляв Нікопольський район, поранений цивільний

На місцевому рівні працює інша програма, котра передбачає модернізацію існуючих об’єктів інфраструктури з метою забезпечення питною водою мешканців району. Відповідно до Розпорядження КМУ на її реалізацію з державного бюджету до місцевих виділено 159.7 мільйонів гривень. Метою програми є відновлення централізованого водопостачання на території Нікопольського району. Строк її виконання залежить від безпекової ситуації. Реалізація проекту здійснюється органами місцевого самоврядування.

Євтушенко додав, що до моменту відновлення централізованого водопостачання громади будуть забезпечуватися привозною технічною та питною (розливною і бутельованою) водою. Спільно з представниками органів місцевого самоврядування виконавча гілка влади залучає до такого забезпечення всі наявні ресурси та збільшує кількість пунктів видачі води.

Щодо буріння свердловин, то фахівцями проведено аналіз ситуації на території району. Отримано висновок: поверхневе залягання гранітів та вода з високою мінералізацією і домішками важких металів, зокрема марганцю.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: на Дніпропетровщині без водопостачання залишаються 35 населених пунктів

Крім того, є додаткові ризики щодо зменшення дебіту свердловин, що пов’язано з падінням рівня води у водосховищі.

Як повідомлялось, питання забезпечення водою мешканців Нікопольського району перебуває на контролі в офісі Президента України та у голови ОВА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-