Підрив росіянами Каховської ГЕС: близько 150 тонн мастила й нафти дрейфують Дніпром до моря

Підрив росіянами Каховської ГЕС: близько 150 тонн мастила й нафти дрейфують Дніпром до моря

Укрінформ
Унаслідок російського теракту на Каховській ГЕС близько 150 тонн мастила й нафти пливуть по Дніпру, затоплено понад 50 тис. га лісів, знищено десятки тисяч тонн біоресурсів, гинуть дельфіни.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

За даними глави ОП, внаслідок підриву росіянами ГЕС плями мастила й нафти вагою не менше 150 тонн дрейфують Дніпром і можуть дістатися Середземномор’я.

Єрмак підкреслив, що понад 50 тис. гектарів лісів затоплено і щонайменше половина з них загине, а це більше за площу лісів Ісландії.

Крім того, за його словами, Каховське водосховище вкрите мертвою рибою - ідеться про знищення орієнтовно 95 тисяч тонн живих біоресурсів.

Читайте також: У Дніпрі та Чорному морі фіксують значне забруднення води - третина проб не відповідає нормам

Очільник ОП також поінформував, що на берегах Чорного моря в Болгарії та Туреччині знаходять тіла мертвих дельфінів - зафіксовано вже понад 150 таких випадків. На думку Єрмака, не виключено, що течія принесе в ці країни "козуль, лисиць та зайців з південного регіону України", адже на затопленій території проживало близько 20 тисяч особин диких тварин.

"За екоцид має бути жорстка відповідальність для російських терористів", - наголосив Єрмак.

Читайте також: На узбережжя біля Керчі на море викинуло мертвих дельфінів

Як повідомлялося, у ніч проти 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і критичне обміління Каховського водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-