На Херсонщині підтопленими залишаються 22 населені пункти

На Херсонщині підтопленими залишаються 22 населені пункти

Укрінформ
На Херсонщині через підрив росіянами Каховської ГЕС підтоплено п'ять населених пунктів на правобережжі, загалом - 22 населені пункти.

Як передає Укрінформ, про це заявив у відеоповідомленні у Телеграмі начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Станом на 6 ранку, середній рівень води становить 80 см. Підтопленими залишаються п'ять населених пунктів правобережжя – Херсон, Білозерка, Дніпровське, Новогреднєве, Благодатівка. Там під водою ще залишається 843 будинки», - поінформував Прокудін.

Щодо відновлювальних робіт, то, за його словами, протягом минулої доби тривало розмінування території, вже розміновано 345 га територій, на яких вилучили та знешкодили 31 вибухонебезпечний предмет.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: у Миколаєві рівень води становить 20 сантиметрів

Херсонгаз відкачував воду, його працівники проводили технічне обслуговування обладнання. Уже 26 червня мають розпочати поновлювати централізоване газопостачання.

Працівники Херсонводоканалу також сушать, ремонтують затоплене обладнання, викачують воду, прибирають приміщення.

Як розповів Прокудін, у найбільш постраждалому херсонському мікрорайоні Корабел 18 червня працювали близько ста фахівців та два десятки одиниць техніки. Вони прибирали прибудинкові території, розчищали дороги, прибирали повалені дерева, мул та сміття, що принесла вода. До ладу привели територію площею майже 22 тис. квадратних метрів та вивезли 31 тонну сміття.

Читайте також: Кількість загиблих унаслідок підриву Каховської греблі зросла до 17 – МВС

У Калинівській громаді сапери обстежили 11 будинків, відкачали воду з трьох осель, у Білозерській, Дар’ївській, Чорнобаївській громадах тривають роботи з ліквідації наслідків, там обстежують пошкоджені оселі, прибирають вулиці та двори. Прокудін подякував усім, хто допомагає мешканцям області.

Своєю чергою, ОВА оприлюднила у Телеграмі інфографіку, згідно з якою в області затоплені 22 населених пункти, п'ять - на правобережжі, 17 - на лівобережжі.

Як повідомляв Укрінформ, станом на вечір 18 червня, було відомо про загибель 17 цивільних осіб унаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС.

ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-