Кількість загиблих унаслідок підриву Каховської греблі зросла до 17 – МВС

Кількість загиблих унаслідок підриву Каховської греблі зросла до 17 – МВС

Укрінформ
Станом на вечір 18 червня відомо про загибель 17 цивільних осіб унаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС.

Про це у Телеграмі повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

«Загинуло 17 осіб. З них 13 - унаслідок утоплення, ще 4 отримали несумісні з життям вогнепальні поранення під час евакуації. Нерозшуканою залишається 31 людина»,- написав він.

Також міністр поінформував, що залишаються підтопленими 876 будинків; усього евакуйовано з небезпечних зон 3 614 громадян, з яких 474 дитини та 80 маломобільних осіб.

Читайте також: На Херсонщині без електропостачання залишаються 14 тисяч абонентів

Водночас Клименко відзначив, що у Нововоронцовській громаді на Херсонщині частково відновлено централізоване водопостачання населенню. «Процес іде. Безстрашні комунальники щодня працюють над тим, щоб повернути людям воду», - заявив міністр.

При цьому глава МВС зазначив, що там, де досі відсутнє водопостачання - а це понад 167 тисяч абонентів лише на Дніпропетровщині, - організовано підвезення питної та технічної води. За його даними, загалом жителям Дніпропетровщини підвезено понад 11 тисяч тонн води.

Читайте також: У Кривому Розі для вирішення проблем із водопостачанням прокладуть 100 кілометрів труб

Як повідомлялося, станом на 17 червня було відомо про загибель 16 людей внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС: 14 на Херсонщині та двох - на Миколаївщині.

Російські військові вночі 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши масштабне затоплення. Під водою опинилася низка населених пунктів Херсонщини. Також від підтоплення постраждали території Миколаївської області.

Фото: Мінагрополітики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-