У Дніпрі - підвищений вміст розчиненого кисню та перевищення концентрації по завислих речовинах

У Дніпрі - підвищений вміст розчиненого кисню та перевищення концентрації по завислих речовинах

Укрінформ
У річці Дніпро в межах міста Запоріжжя спостерігається підвищений вміст розчиненого кисню та перевищення гранично допустимої концентрації по завислих речовинах в 1,44 раза.

Про це повідомляє Міндовкілля у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Фахівці Державної екологічної інспекції, Держводагентства та мобільних лабораторій продовжують досліджувати воду за 10-15 хімічними та фізико-хімічними базовими показниками. За результатами відібраних 16 - 17 червня проб у річці Дніпро в межах міста Запоріжжя спостерігається підвищений вміст розчиненого кисню та перевищення гранично допустимої концентрації по завислих речовинах в 1,44 раза, залізу - в 1,9 раза. Вміст нафтопродуктів не виявлений", - йдеться у повідомленні

Читайте також: У водоймах Миколаївщини виявили холероподібний вібріон

Також зазначається, що у р. Інгулець поблизу села Дар’ївка, Херсонщина, є перевищення гранично допустимої концентрації по завислих речовинах в 1,28 раза, залізу у 2 рази. Зафіксовано зниження вмісту розчиненого кисню.

У р. Інгулець поблизу села Тамарине, Миколаївщина, зафіксовані перевищення нітритів в 1,3 раза та хлоридів в 1,6 раза, поступове зростання вмісту фосфатів.

У Дніпро-Бузькому та Бузькому лиманах перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин у воді не встановлено.

Читайте також: У Снігурівській громаді на Миколаївщині рівень води знизився майже на 5 метрів

У Чорному морі продовжують фіксувати тимчасове зниження солоності води.

Також у Міністерстві наголошують, що у деяких пробах, відібраних у р. Дніпро в районі Антонівського залізничного мосту, встановлено перевищення органічних речовин за показником "біологічне споживання кисню" у 2,13 раза та р. Інгулець поблизу села Дар’ївка - у 2,4 раза.

"Нагадаємо, що проби вод р. Південний Буг, р. Інгулець та донних відкладів Каховського водосховища направлені до Івано-Франківської лабораторії моніторингу вод Західного регіону для проведення досліджень на вміст важких металів, пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук. Результати очікуються найближчим часом", - стверджують у Міндовкіллі.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС.

Орієнтовна сума збитків довкіллю вже перевищує 55 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-