У водоймах Миколаївщини виявили холероподібний вібріон

У водоймах Миколаївщини виявили холероподібний вібріон

Укрінформ
На Миколаївщині у річці Інгулець та у Дніпро-Бузькому лимані виділено холероподібний вібріон та значне перевищення норм лактозо-позитивної кишкової палички.

Про це повідомляє Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За результатами дослідження води поверхневих водойм на територіях Миколаївської області, що зазнали підтоплення, станом на 18 червня 2023 року холерного вібріону у воді не виділено, проте є холероподібний вібріон (який є маркером можливої наявності холерного вібріону). Зокрема його знайдено в р. Інгулець (м. Снігурівка), Бузькому лимані (пляж «Чайка», рекреаційна зона «Намив», м. Миколаїв), р. Інгул (м. Миколаїв), Дніпро-Бузький лиман», - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що за мікробіологічними показниками лактозо-позитивна кишкова паличка (при допустимому рівні 5000 од.) становить у р. Інгулець – 240000000, Дніпро-Бузькому лимані - 6200 – 13000.

Читайте також: В Одесі виявили холероподібний вібріон у морській воді

У центрі контрою наголосили: за санітарно-хімічними показники вода у р. Інгулець не відповідає нормативам за розчиненим киснем, сухим залишком, хлоридами, залізом тощо. У Дніпро-Бузькому лимані відмічається перевищення гранично допустимих концентрацій по аміаку.

Нафтопродукти та пестициди у відібраних на дослідження пробах відсутні.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС.

На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-