В Одесі виявили холероподібний вібріон у морській воді

В Одесі виявили холероподібний вібріон у морській воді

Укрінформ
В Одесі у пробах води, взятих біля порту, виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи за Хейбергом.

Про це у Телеграмі повідомляє Одеська мерія, передає Укрінформ.

«У відібраних (проб – ред.) 10.06.2023 з точки в м. Одесі (морський порт, причал № 2) виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи по Хейбергу», – йдеться у повідомленні.

У мерії пояснили, що виділені холероподібні НАГ-вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції.

Також зазначається, що у відібраних пробах морської води від 14.06.2023 виявлено позитивний результат РНК астровіруса.

«За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), у відібраних пробах морської води на пляжі «Ланжерон» зафіксоване перевищення завислих речовин у 5 разів, солоність нижче норми у 2,9 раза; у відібраних пробах на 16-ій станції В. Фонтану зафіксоване перевищення завислих речовин у 2,1 раза, солоність нижче норми у 2,4 рази», – додали в муніципалітеті.

Читайте також: На Харківщині посилили епідеміологічний нагляд через підрив Каховської ГЕС

Як повідомлялося, в ніч проти 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення.

Забруднені дніпровські води досягли Чорного моря наступного дня після вибуху. У купах уламків та сміття, яке знесло водою з Каховського водосховища та зараз прибиває до узбережжя, зокрема Одеси, можуть бути небезпечні предмети. Прибирати сміття можна тільки після перевірки вибухотехніків. В акваторії Чорного моря в Одеському районі також виявлено сальмонелу та кишкову інфекцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-