Представники ООН привезли гуманітарку мешканцям підтопленої Херсонщини

Представники ООН привезли гуманітарку мешканцям підтопленої Херсонщини

Укрінформ
Представники Управління ООН з координації гуманітарних питань в Україні, Світової продовольчої програми та Дитячого фонду ООН доставили до одного із населених пунктів у Херсонській області партію гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомив речник Управління ООН Савіано Абреу, передає Укрінформ.

«Ми прибули сюди на чотирьох човнах, щоб доставити життєво необхідну воду та їжу приблизно 500 сім’ям, які опинилися в критичній ситуації, оскільки багато людей тут терплять наслідки постійних бомбардувань, а тепер і катастрофічної повені», — сказав він.

Читайте також: Кислиця назвав абсурдним розгортання гуманітарних місій ООН під загрозою обстрілів з боку Росії

Речник зазначив, що колона ООН привезла їжу та воду, що «є головною потребою тутешніх людей».

Він запевняє, що ООН та колеги з неурядових організацій «безупинно працювали з першого дня», щоб люди, які постраждали від підриву Каховської греблі, могли швидко отримати підтримку. 

Читайте також: Британія передала Україні допомогу для подолання наслідків підтоплень

За словами речника, від 6 червня ООН доставили щонайменше 10 конвоїв із необхідними речами тисячам людей, які постраждали від катастрофи, на додаток до постійної допомоги, яку окремо надають агентства ООН та неурядові організації.  

«Ми й надалі докладатимемо всіх зусиль, щоб допомогти мирним жителям, які опинились у жахах війни в Україні», — наголосив Абреу.

Як раніше повідомляло агентство, представники посольства Франції в Україні передали гуманітарну допомогу співробітникам ДСНС Херсонщини.

Загалом гуманітарну допомогу для постраждалих від підриву Каховської ГЕС уже виділили 19 країн.

Фото: OCHA/Saviano Abreu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-