Наслідки підриву Каховської ГЕС ліквідовують понад 1,4 тисячі людей - Шмигаль

Наслідки підриву Каховської ГЕС ліквідовують понад 1,4 тисячі людей - Шмигаль

Фото
Укрінформ
До ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС залучені понад 1,4 тис. осіб та більш ніж 124 одиниці техніки, головне завдання після відходу води - відновлення електрики й централізованого водопостачання.

Про це розповів Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграм після відвідання Херсонщини, де уряд ознайомився зі станом ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. 

"Відвідали сьогодні Херсонщину. В обласному центрі ознайомилися зі станом ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.️ Ведуться розчищувальні роботи. З областей надається спеціальна техніка. Всього до ліквідації наслідків залучено більш ніж 1,4 тис. осіб та понад 124 одиниці техніки", - написав Шмигаль.

Він нагадав, що рятувальники евакуювали на Херсонщині вже 2,7 тис. людей, з них — понад 300 дітей. Загалом із зони підтоплення врятовано понад 3700 людей. 

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Уряд розглядає можливість побудови житла для людей, які його втратили

Прем'єр наголосив, що основне завдання після відходу води — відновлення електрики й централізованого водопостачання.

Він висловив вдячність усім, хто зараз допомагає Херсонщині.

Як повідомляв Укрінформ, уряд України провів 16 червня виїзне засідання на Херсонщині.

За словами Шмигаля, Кабмін виділяє понад 980 млн гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на виплати компенсацій за пошкоджені та зруйновані внаслідок повені будинки на Херсонщині.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: підтопленими залишаються 34 населені пункти, половина з них - в окупації

Крім цього, уряд виділяє 560 млн гривень для виплати одноразової державної допомоги постраждалим внаслідок підриву Каховської ГЕС - 5 тис. гривень для однієї особи.

Крім цього, з різних регіонів України на Херсонщину буде направлено 150 спеціалістів для проведення технічного обстеження постраждалого житла.

Фото: Телеграм/Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-