У заплавній частині Каховського водосховища на Запоріжжі почала гинути риба

У заплавній частині Каховського водосховища на Запоріжжі почала гинути риба

Фото
Укрінформ
У заплавній частині Каховського водосховища у межах Запорізького району почала гинути риба. Збитки сягають понад 1,7 млн гривень.

Про це у Фейсбуці повідомляє Запорізький рибоохоронний патруль, передає Укрінформ.

"15 червня 2023 року спеціалістами управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Запорізькій області, УСБУ в Запорізькій області та Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська обл.) виявлено факт задухи водних біоресурсів внаслідок зниження рівня води в акваторії Каховського водосховища", - йдеться в повідомленні.

Риба загинула в районі протоки Перша Прірва, поблизу с. Лисогірка Запорізького району. В результаті обстеження у заповнених водою поглиблених ділянках плесу водосховища загальною площею 636 м² виявлено 9 158 екземплярів карася сріблястого, 4 екземпляри сазана та один судак. Загальна вага загиблих водних біоресурсів становить 2 296 кг.

"Згідно з «Методикою розрахунку збитків, заподіяних рибному господарству внаслідок порушення правил рибальства та охорони водних живих ресурсів», сума загальних збитків від загибелі водних біоресурсів становить 1 770 334,90 гривень", - повідомили у відомстві.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: збитки рибної галузі оцінюють у понад ₴11 мільярдів

Складені матеріали буде долучено до відкритого в прокуратурі Запорізької області кримінального провадження. Запорізький рибоохоронний патруль продовжить здійснювати щоденний моніторинг стану водних біоресурсів.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині продовжуються рятувальні роботи та заходи з подолання наслідків цього злочину.

Фото: Запорізький рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-