У Львові почали будувати житло для пацієнтів реабілітаційного центру «Незламні»

У Львові почали будувати житло для пацієнтів реабілітаційного центру «Незламні»

Фото
Укрінформ
У Львові розпочали будівництво соціального житла для пацієнтів Національного реабілітаційного центру «Незламні». Заплановано звести 8 будинків, де зможуть тимчасово проживати 700 людей.

Як передає кореспондент Укрінформу, Єврокомісія надає на цей проєкт 19, 5 млн. Євро, – про це зазначив на брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«За кошти Єврокомісії та за співфінансування з боку міста передбачено будівництво 8 будинків, в яких постійно зможуть мешкати до 700 людей, які потребують реабілітації. Тут передбачені від однокімнатних до трикімнатних квартири. Військові з протезами чи на колісному кріслі зможуть перебувати тут з сім’єю, адже це важливий елемент соціалізації і повернення до повноцінного життя», - сказав Москаленко.

Читайте також: У Львові відкрили протезну майстерню у реабілітаційному центрі «Незламні»

Будинки на 5-7 поверхів будуть розташовані на двох ділянках на вул. І. Миколайчука, що поблизу центру «Незламні». Планується близько 20 тисяч кв.м. загальної площі, з них трохи більше 10 тисяч кв. м – це площа квартир. У стилобатній частині розмістять багато приміщень для фізичної та ментальної реабілітації. Також буде підземний паркінг та укриття. Проєктом передбачене облаштування території та дитячий клуб.

У Львові почали будувати житло для пацієнтів реабілітаційного центру "Незламні" / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Сьогодні розпочинається етап підготовки ділянки: геодезія, геологія, очищення ділянки від трави та насаджень, проведення мережі. У вересні-жовтні розпочнуться перші будівельні роботи. Це є комунальна ділянка, на її місці встановили інформаційні стенди, а з наступного тижня там буде офіс проєкту.

Як повідомляв в інтерв’ю Укрінформу міський голова Львова Андрій Садовий, залучати благодійників для будівництва жила для пацієнтів центру «Незламні», розпочали ще рік тому. Зокрема долучилися міста-партнери Львова – Фрайбург, Вроцлав та ін. Мер наголосив, що завдання міської влади – забезпечити весь цикл: і протезування, і виробництво протезів, і всі види реабілітації, і можливість проживання та адаптації до нових умов, уже з протезами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-