Внаслідок затоплення на Львівщині пошкоджена інфраструктура в заповіднику «Тустань»

Внаслідок затоплення на Львівщині пошкоджена інфраструктура в заповіднику «Тустань»

Фото
Укрінформ
Державний історико-культурний заповідник «Тустань» зазнав руйнувань під час затоплення, яке сталося 10 червня на Львівщині.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба заповідника, передає Укрінформ.

«Стихія, що пронеслася 10 червня потоками Церківний та Гусячий, зруйнувала мости, забрала береги та розмила доріжки, пошкодила вхідну зону, урочище Церківне та фестивальну галявину. Працюємо над комплексним відновленням інфраструктури», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині через негоду знеструмлено майже 40 населених пунктів

Зазначається, що працівники заповідника вжили швидких заходів і з 15 червня заповідник «Тустань» відновлює доступ відвідувачів до руїн фортеці.

Відвідувачів чекають кожного дня з 10:00 до 18:00. Проте, в заповіднику додають, що доїзд до с. Урич зі сторони траси Київ-Чоп через с.Підгородці ускладнений через зсув дорожнього покриття. Діє об'їзд бічними вулицями села. Доїзд до с.Урич зі сторони смт Східниця можливий об'їзною дорогою (перевал Бухів - вул. Б. Хмельницького/ вул. Котляревського - 18 джерело - вул. Б.Хмельницького).

Читайте також: На Львівщині у двох районах унаслідок злив розмило дороги

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській області внаслідок злив та розтікання гірських річок постраждали два райони – Дрогобицький і Стрийський. За інформацією ОВА, 10 червня із заповідника «Тустань», де тривав чемпіонат України зі спортивного гірського туризму, рятувальники евакуювали 60 людей. Серед них – 44 дитини. Частина з них вирушили додому залізницею, інших тимчасово поселили у місцевому народному домі.

Фото: Тустань, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-