У Харкові демонтують частину найбільш зруйнованого будинку на Північній Салтівці

У Харкові демонтують частину найбільш зруйнованого будинку на Північній Салтівці

Фото
Укрінформ
У Харкові демонтують частину найбільш зруйнованого будинку на Північній Салтівці - 16-поверхівки на вул. Наталії Ужвій.

Відповідне рішення ухвалила Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області, передає Укрінформ.

“За результатами обговорення, на підставі розгляду та опрацювання наданих документів (листів Харківської міської ради, слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області, слідчого відділу Управління СБУ в Харківській області) регіональна комісія вирішила схвалити перелік потенційно аварійно небезпечних об'єктів, які потребують невідкладних робіт щодо часткового демонтажу частин або його окремих конструкцій”, - йдеться в протоколі засідання комісії.

У додатку до рішення лише одна адреса - будинок по вул. Наталії Ужвій, 82.

Ця 16-поверхівка - один із найбільш зруйнованих будинків на Північній Салтівці. Її світлини облетіли світ, її знімають українські та закордонні фотографи. Половини цього будинку фактично немає, в деяких місцях він світиться наскрізь, а квартири повигорали.

Читайте також: У Харкові перейменували Центральний парк ім. Горького та кілька вулиць

Згідно з рішенням комісії, один під'їзд треба знести. Що робити з більш уцілілим, вирішуватиметься згодом - відповідно до висновків експертів і фінансових кошторисів щодо відновлення, якщо воно буде можливим.

Як повідомлялося, раніше було ухвалено рішення про демонтаж трьох будинків у центрі, які були зруйновані ракетними ударами РФ. Комісія визнала їх аварійно-небезпечними та такими, що не підлягають відновленню. Однак власники квартир виступили проти знесення, вважаючи, що будівлі можна відновити, а рішення про знесення прийняте, аби звільнити земельні ділянки у самому центрі міста. У міськраді людям пообіцяли провести детальні експертизи.

Загалом, за даними мерії, в Харкові не підлягають відновленню 49 будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-