У Кривому Розі внаслідок ракетної атаки пошкоджені майже 400 квартир - Вілкул

У Кривому Розі внаслідок ракетної атаки пошкоджені майже 400 квартир - Вілкул

Укрінформ
Внаслідок російської ракетної атаки по Кривому Рогу пошкоджено майже 400 квартир у понад 70 житлових будинках.

Про це в Телеграмі повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"У Кривому Розі під удар шести ракет потрапили п'ять мирних об'єктів, які не мають жодного відношення до військових. Ворог завдав удару по п'ятиповерховому житловому будинку, також від ударів постраждали транспортне підприємство, складське приміщення, в якому зберігалася звичайна вода та різні напої, інші цивільні об'єкти. Також пошкоджень зазнали понад 70 житлових будинків. Серед них - 7 дев'ятиповерхових, 8 чотириповерхових, 55 п'ятиповерхових", - зазначив Вілкул.

Нічна атака на Кривий Ріг

За його словами, пошкоджено близько 400 квартир, від вибухів вибито понад 1300 вікон у квартирах та під'їздах. На 10 будинках постраждали дахи.

Крім того, пошкоджено три школи, три будівлі ще двох навчальних закладів – Педуніверситету та ПТУ №45, гуртожиток.

Для допомоги людям відразу був розгорнутий оперативний штаб навпроти зруйнованої будівлі. Було забезпечено триразове гаряче харчування. Вілкул зазначив, що люди могли зареєструватися на розселення, отримати допомогу в оформленні документів про пошкоджене майно, спеціалісти центру «Віза» допомагали отримати адмінпослуги з відновлення документів та інші.

Крім того, у штабі працюють працівники міської та районних у місті служб соцзахисту, вони приймають заявки на матеріальну допомогу від міста. Також заявки приймаються в управліннях соцзахисту інших районів. Вже оформлено понад 440 таких заявок на допомогу за кошти міського бюджету.

"Розмір матеріальної допомоги, яка буде виділена містом, буде залежати в кожному конкретному випадку від збитків, які встановлять спеціальні районні комісії", - повідомив Вілкул.

Також, за його словами, підготовлено місця для тимчасового розміщення постраждалих з безкоштовним харчуванням. Наразі таких заявок не надходило.

Читайте також: У Кривому Розі російські ракети пошкодили понад 70 будинків і п’ять навчальних закладів – МВС

На місце були оперативно доставлені й необхідні будматеріали з матеріального резерву міста. До роботи залучено 40 бригад комунальників та багато комунальної техніки, підкреслив голова МВА.

Як повідомлялося, у Кривому Розі внаслідок ракетної атаки росіян в ніч на 13 червня загинуло 11 людей – четверо внаслідок влучання по житловому будинку, семеро – на складі приватного підприємства. Постраждали 36 осіб, 12 зараз перебувають у лікарнях.

Завтра, 14 червня, у Кривому Розі оголошено День жалоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-