У Львові зафіксували два спалахи масових отруєнь

У Львові зафіксували два спалахи масових отруєнь

Укрінформ
Львівська поліція розслідує два випадки харчового отруєння громадян з попередніми діагнозами «гостра кишкова інфекція» та «бактеріальна кишкова інфекція».

Про це повідомляється на сайті обласної поліції, передає Укрінформ.

“З попередніми діагнозами «гостра кишкова інфекція» та «бактеріальна кишкова інфекція» у львівські лікарні госпіталізовано одинадцятеро осіб, з них – двоє дітей. Стан усіх пацієнтів стабільний”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 12 червня в поліцію надійшло повідомлення про те, що в одну з лікарень Львова з попереднім діагнозом «гостра кишкова інфекція» доставлено п’ятьох львів’ян - чотирьох дорослих та одну дитину.

За даними поліції, госпіталізовані громадяни в різний час харчувалися в одному з кафе, розташованому на проспекті Червоної Калини у Львові.

Того самого дня у поліцію надійшло ще одне повідомлення від медиків про госпіталізацію у профільну лікарню з попереднім діагнозом «бактеріальна кишкова інфекція» шістьох жителів міста – п’ятьох дорослих та одну дитину.

За даними правоохоронців, госпіталізовані громадяни вживали їжу під час банкету в одному з львівських ресторанів.

За цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Читайте також: У Львівському модульному містечку виявили ще 21 хворого з кишковою інфекцією

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Поліцейські встановлюють обставини подій і проводять досудові розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, у травні на Вінниччині в Сугаківському ліцеї Вендичанської селищної ради Могилів-Подільського району було зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції, в результаті чого постраждали 12 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-