Підрив Каховської ГЕС: загинули 10 людей, 42 вважаються зниклими безвісти

Підрив Каховської ГЕС: загинули 10 людей, 42 вважаються зниклими безвісти

Укрінформ
Зниклими безвісти внаслідок підриву російськими військами греблі Каховської гідроелектростанції вважаються 42 людини, серед них семеро дітей, загинули вже 10 людей.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство внутрішніх справ України повідомляє у Телеграмі.

На Херсонщині станом на 13:00 залишаються підтопленими 46 населених пунктів, із них: 32 (3801 будинок) - на підконтрольній території, 14 - на тимчасово захопленій російськими загарбниками.

Читайте також: Під час евакуації на Херсонщині, попри обстріл, врятували 21 людину

«Евакуйовано 2743 осіб, з яких 205 дітей та 76 маломобільних осіб. Загинуло 8 людей. 42 особи вважаються безвісти зниклими, з них - 7 дітей», - ідеться в повідомленні.

У Миколаївській області підтоплено 31 населений пункт. Евакуйовано 982 особи, серед яких 167 дітей. Двоє людей загинули.

На Дніпропетровщині відсутнє водопостачання у майже 165 тис. абонентів у 32 населених пунктах. Триває підвіз води та пошук варіантів її стабільної подачі.

Читайте також: Через теракт росіян на Каховській ГЕС загинули шестеро людей, ще 10 постраждали

«Фіксуємо стабільне зниження рівня води у підтоплених населених пунктах. Посилюємо безпекові заходи для попередження травмування людей та випадків крадіжок», - заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Крім того, жителі Херсонщини звертаються до поліції із повідомленнями про підтоплення особистого майна. Зафіксовано 1927 заяв.

Як повідомляв Укрінформ, МВС ініціюватиме подовження комендантської години у Херсоні для оперативної ліквідації наслідків підриву російськими військами греблі Каховської гідроелектростанції.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-