Через теракт росіян на Каховській ГЕС загинули шестеро людей, ще 10 постраждали

Через теракт росіян на Каховській ГЕС загинули шестеро людей, ще 10 постраждали

Оновлено
Укрінформ
Унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС відомо про шістьох загиблих і 10 поранених осіб, серед яких двоє поліцейських і троє співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"На жаль, ми маємо 10 поранених, із них 3 працівника Нацполіції і 2 працівника ДСНС, а також шість загиблих внаслідок цієї катастрофи", - сказав він.

Вітовецький додав, що від ДСНС до ліквідації наслідків російського теракту залучено 760 осіб працівників та понад 170 одиниць техніки.

За його словами, є підтоплення 46 населених пунктів, понад 3,8 тис. домогосподарств.

Водночас представник ДСНС проінформував, що нині на Херсонщині спостерігається тенденція до спаду рівня води.

"Можу сказати, що з моменту пікового підтоплення - ранку 8-го числа (червня - ред.), зараз спостерігається зниження на 1,5 м. Ми бачимо тенденцію на зниження, майже 60 см за добу", - додав Вітовецький.

Читайте також: Військова адміністрація заявляє про критичну ситуацію в окупованій Голопристанській громаді

Раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Фейсбуці про п'ятьох загиблих. 35 людей, за його словами, вважаються зниклими безвісти, з них семеро дітей.

“Евакуйовано 2718 осіб, з яких 190 дітей. Загинуло 5 людей. 35 осіб вважаються безвісти зниклими, з них - 7 дітей”, - зазначив Клименко.

У Миколаївській області підтоплено 31 населений пункт. Евакуювали 982 особи, серед яких 167 дітей. Одна людина загинула.

За інформацією міністра, у Дніпропетровській області відсутнє водопостачання у майже 162 тис. абонентів у 34 населених пунктах. Триває підвіз питної й технічної води.

“Разом з місцевою владою шукаємо можливості повернення стабільного водопостачання громадянам”, - зауважив Клименко.

Читайте також: У зоні підтоплень наразі не фіксують випадків інфекційних хвороб - Ляшко

Працює Штаб з ліквідації наслідків підриву ГЕС.

Вода у підтоплених населених пунктах поступово спадає. Однак погодні умови погіршилися: дощить практично по всій Херсонщині, проте це, як запевнив міністр, не зупинить рятувальні роботи.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і критичне обміління Каховського водосховища. Триває евакуація людей із зони підтоплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-