Підпілля встановлює особи безпосередніх учасників підриву Каховської ГЕС

Підпілля встановлює особи безпосередніх учасників підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
Українські партизани працюють над встановленням особи російських військових, які брали безпосередню участь у підриві греблі Каховської ГЕС.

Про це Центр національного спротиву повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Вже відомо, що катастрофа була вчинена військовослужбовцями 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади рф. На цей час партизани встановлюють особистості тих, хто безпосередньо брав участь в теракті", — ідеться в повідомленні.

Також Центр нацспротиву отримав звернення від українських патріотів, чиї міста тимчасово захоплені російськими військами.

Читайте також: Росіяни перед підривом Каховської ГЕС активно мародерили на Херсонщині – Центр нацспротиву

У ЦНС наголосили, що підпілля готове підтримати будь-які активні дії Збройних сил України та помститися колаборантам за злочини, які ті чинили на загарбаних ворогом територіях.

На тимчасово захопленій частині півдня України російські псевдоадміністрації, за даними Центру, продовжують чинити тиск на місцевих жителів з метою примусу до отримання громадянства Росії.

Зокрема, на захопленій території Запорізької області до людей без російського паспорта загарбники застосовують посилені заходи контролю під час перетину пропускних пунктів.

У місцевих закладах освіти здійснюється тиск на батьків учнів з метою реєстрації на російській освітній платформі "сферум".

Читайте також: Загарбники не знають, як забезпечити Крим водою - Центр нацспротиву

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленій росіянами Якимівці Запорізької області партизани підірвали залізничний міст, який загарбники використовували для постачання зброї з Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-