Військова адміністрація заявляє про критичну ситуацію в окупованій Голопристанській громаді

Військова адміністрація заявляє про критичну ситуацію в окупованій Голопристанській громаді

Укрінформ
Населення с. Кардашинка окупованої Голопристанської громади на Херсонщині потребує продуктів харчування, питної води, ліків.

Про це повідомила у Телеграмі Голопристанська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Повідомлення про допомогу надходять постійно. Зв'язку майже немає. Критична ситуація лишається з населенням, яке на відкритій місцевості в районі села Кардашинка. Потребують продуктів харчування, питної води, ліків», - йдеться в дописі.

Зазначається, що в селах Велика та Мала Кардашинки населення евакуйоване силами жителів цих сіл на суходіл.

Уточнюється, що у Голопристанській громаді відтік води за ніч сягнув 30-40 см. В районі багатоповерхівок м. Гола Пристань населення має можливість самостійно пересуватися, подекуди вже видніється дорога траси Р57.

Читайте також: У затоплених Олешках відсутній зв'язок, доля сотень людей невідома

«У селі Стара Збур'ївка рівень води падає. За ніч знизився до 20 см. Волонтерами та добровольцями нашої громади до пізньої ночі продовжувалася робота з надання гуманітарної допомоги та по евакуації людей», - зауважили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Затоплено частину Херсона і ще 80 населених пунктів. На правобережжі області організована евакуація людей з небезпечних місць.

Фото: Світлана Лінник, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-