Загарбники евакуюють цивільних із зони підтоплення лише з паспортами РФ - Гуменюк

Загарбники евакуюють цивільних із зони підтоплення лише з паспортами РФ - Гуменюк

Укрінформ
Російські військові чинять моральний тиск на людей на лівобережжі Дніпра, розгорнули блокпости вздовж лінії підтоплень і змушують задля порятунку від води брати російські паспорти.

Про це розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вони (росіяни - ред.) продовжують свій неймовірний психологічний, у тому числі і моральний, тиск на людей, провокують отримувати російські паспорти, спекулюючи тим, що рятування можливе тільки для тих, у кого є російський паспорт. Вони розгорнули навіть пункти видачі паспортів на блокпостах, які розставити вздовж лінії зони лиха, і рятування організовується тільки за умови, якщо ви отримаєте по прибуттю на цей пункт російський паспорт", - зазначила вона.

Крім того, за її словами, загарбники вишукують лояльно налаштованих до України людей, у яких намагаються перевірити весь зміст гаджетів щодо того, чи зверталися по допомогу до української сторони.

Також Гуменюк нагадала, що ворог не дає можливості міжнародним організаціям долучитися до рятувальної інформації.

Читайте також: Рівень води у Каховському водосховищі за добу знизився на метр

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-