Йдуть останні роботи: Кириленко розповів про очищення шахтних вод на Донеччині

Йдуть останні роботи: Кириленко розповів про очищення шахтних вод на Донеччині

Укрінформ
На Донеччині проєкт з очищення шахтних вод наразі виконаний у повному обсязі, йдуть останні пуско-налагоджувальні роботи. Це є альтернативна можливість рятування від безводдя міст центральної частини області.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Проєкт з очищення шахтних вод виконаний у повному обсязі. Пуско-налагоджувальні роботи вже більше як тиждень тривають, відбувається наповнення резервуарів. Зараз протягом тижня приходять вже остаточні аналізи з приводу того, щоб очищені шахтні води використовувати не тільки з побутовою метою, але і як питну», - сказав очільник області.

Він додав, що було вирішено збільшити початковий об’єм резервуара, в який буде накопичуватися ця вода.

Керівник ОВА зазначив, що також на Донеччині наразі триває робота і з буріння глибоких свердловин для того, щоб вони були теж додатковим джерелом води. І сьогодні на території Покровської та Мирноградської громад вже діє 735 свердловин.

Читайте також: Армія РФ убила ще одного жителя Донеччини

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ. Ворог руйнує цивільну інфраструктуру регіону, у тому числі об'єкти водовідведення та водопостачання. В регіоні через бойові дії не функціонує Південно-Донбаський водогін і фактично зневоднено Карлівське водосховище, яке 25 травня 2023 року було пошкоджено ворожими обстрілами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-