Обстежувати на наявність вибухівки треба третину території України - Міноборони

Обстежувати на наявність вибухівки треба третину території України - Міноборони

Укрінформ
В Україні через військові дії агресора обстеження на вибухонебезпечні предмети потребує площа 174 тисячі квадратних кілометрів, що становить третину території країни.

Про це сказав на брифінгу старший офіцер головного штабу Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України Михайло Конопельнюк, передає Укрінформ.

«Наразі обстеження потребують 174 тисячі квадратних кілометрів. З яких 14 тисяч - це морські акваторії. Це близько третини нашої держави», - зазначив Конопельнюк.

Він пояснив, що цифра - понад 170 тисяч кв. км - це територія, яку не потрібно повністю розміновувати, це територія, яку вважають потенційно небезпечною.

Читайте також: На Харківщині виготовили машину для розмінування

За його словами, після проведення якісного обстеження ця територія набагато зменшиться. І тому зараз прогнозувати, скільки часу буде потрібно для повного розмінування, неможливо. «Це залежатиме, скільки у нас буде території і скільки наявних сил та засобів для проведення розмінування», - сказав він.

Конопельнюк повідомив, що під час розмінування території сапери стикаються з тим, що кожна міна чи предмет можуть бути «сюрпризом». Тому дотримуються жорстких заходів безпеки. Він зауважив, що чим довше територія була під окупацією, тим більше вибухонебезпечних предметів трапляється.

Читайте також: Над розмінуванням деокупованих територій працюють понад 30 саперних груп

Представник МОУ повідомив, що за кордоном уже пройшли навчання близько 30 фахівців. І наразі продовжується співпраця щодо подальшого навчання українських саперів за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, на узбіччі села Липівка Київської області на узбіччі знайшли протитанкову міну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-