У Львові провели складну операцію хлопчику з патологією трахеї

У Львові провели складну операцію хлопчику з патологією трахеї

Фото
Укрінформ
Хірурги дитячої лікарні Святого Миколая у Львові прооперували 9-річну дитину, яка не могла дихати через патологічне звуження трахеї.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

Як зазначається, до дитячої 9-річного Артема доправили "швидкою", хлопчик був у критичному стані. Під час первинного обстеження у дитини виявили звуження трахеї - отвір у дихальних шляхах був менше 2 мм при нормі 1-1,4 см. У будь-який момент хлопчик міг задихнутися.

Врятувати дитину могла надскладна операція. Але для цього потрібно було дообстежити дихальні шляхи напряму. Однак через ризик набряку в зоні звуження трахеї вводити зайвий предмет було не можна. І лікарі вирішили провести унікальну діагностичну процедуру без хірургічного втручання — зробили КТ спеціальним апаратом із 3D-зображенням.

Під час операції хірурги видалили патологічне звуження та зшили обидва кінці трахеї. Донедавна такі операції виконували лише в Києві, зауважили в лікарні.

«Після операції дитина досить швидко відновилася. Вже на 15-ий день Артем повернувся додому. Тепер він дихає вільно», - зазначають у медзакладі.

Читайте також: У Львові провели першу успішну трансплантацію підшлункової залози та нирки

Як повідомляв Укрінформ, у лікарні Святого Миколая у Львові врятували новонароджену дівчинку з критичним аортальним стенозом, пересадивши клапан легеневої артерії немовляти на місце аортального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-