Поліція Київщини передала до СБУ 15 проваджень щодо злочинів проти журналістів під час бойових дій

Поліція Київщини передала до СБУ 15 проваджень щодо злочинів проти журналістів під час бойових дій

Укрінформ
Поліція Київської області зареєструвала 15 кримінальних проваджень щодо злочинів проти журналістів під час бойових дій, які передала до Служби безпеки України.

Про це начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов повідомив у інтерв'ю Укрінформу.

“Ми зареєстрували 15 кримінальних проваджень відносно злочинів щодо журналістів під час бойових дій. Вони були передані за підслідністю до Служби безпеки України”, — зазначив він.

Нєбитов нагадав, що перший представник ЗМІ, з чиїм убивством зіштовхнулася поліція - це громадянин Сполучених Штатів Америки Брент Рено. Після цього стало зрозуміло, що російські війська вбиватимуть усіх, кого бачитимуть – журналістів, цивільних тощо, зауважив головний поліцейський Київщини.

Читайте також: Нєбитов розповів, скільки добровольчих формувань діють на території Київщини

“Тому для медійників було зроблено відповідне застереження, але воно, на жаль, не допомогло Максу Левіну. Він зник під час активних бойових дій, а 31 березня під час обслідування Гути Межигірської поліцейські знайшли пошкоджене авто, в якому було його тіло. Левіна та військового Олексія Чернишова було розстріляно”, — додав Нєбитов.

Як повідомлялося, росіяни вбили в Україні 57 журналістів від початку повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-