росіяни розбомбили підприємство на Миколаївщині, завдавши збитків екології майже на ₴850 мільйонів

росіяни розбомбили підприємство на Миколаївщині, завдавши збитків екології майже на ₴850 мільйонів

Укрінформ
На Миколаївщині росіяни розбомбили приватне підприємство, завдавши збитків екології на майже 850 мільйонів гривень – згоріло понад 200 тонн нафтопродуктів та 145 тонн автомобільних шин.

Про це йдеться на сторінці Державної екологічної інспекції Південно-Західного округуу Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Наприкінці вересня 2022 року внаслідок обстрілу сталася пожежа на території приватного підприємства «Бізнес центр «VITAHO» по вулиці Новозаводській у Миколаєві. За результатами розрахунків загальна сума збитків довкіллю становить 847,2 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок обстрілу зруйновано складські приміщення підприємства, сталося розлиття та загоряння нафтопродуктів, горіли автомобільні шини.

Державними інспекторами проведено обстеження та встановлено, що будівельними відходами засмічено земельну ділянку загальною площею 8000 кв. м.

Читайте також: На Миколаївщині відбудовують пошкоджені обстрілами росіян будинки

Унаслідок пожежі вигоріло 200,5 т пального та 145,4 т автомобільних шин, що спричинило забруднення атмосферного повітря продуктами горіння. Через розлиття нафтопродуктів було забруднено земельну ділянку площею 500 кв. м.

Як повідомлялося, на Миколаївщині росіяни розбомбили зерновий склад, завдавши збитків екології майже на мільярд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-