Дівчині зі Львівщини у США провели унікальну операцію – кістку ноги імплантували в щелепу

Дівчині зі Львівщини у США провели унікальну операцію – кістку ноги імплантували в щелепу

Фото
Укрінформ
У США зробили унікальну операцію 21-річній дівчині з Львівщини, імплантувавши на щелепу фрагмент кістки з її власної ноги.

Про це у Фейсбуці повідомляє Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит», передає Укрінформ.

«Анні із Самбора - 21 рік. Коли дівчинка народилася, їй діагностували злоякісну пухлину щелепи - тератому. У перекладі з грецької – «чудовисько». Пухлина мала аж 20 см! На 4-й день після народження дівчинку прооперували в "Охматдиті" щелепно-лицевий хірург професор Іван Готь і завідувач хірургічного відділення Роман Стеник. Життя Ані врятували, але їй було важко дихати та їсти. У віці 9 років дівчинці провели реконструктивну операцію, але це було короткочасним рішенням», - йдеться у повідомленні.

Коли у березні до львівського "Охматдиту" втретє завітала команда хірургів зі США, вдалося проконсультувати понад 100 дітей і майже 20 - прооперувати. Але залишалася єдина пацієнтка, для якої не було рішення.

В лікарні зазначають, що після обстежень американо-українська команда запропонувала Ані сучасне рішення - складну реконструктивну операцію із закриття дефекту з допомогою фрагменту кістки з її власної ноги. Щоб виконати це втручання, потрібно було особливе обладнання, якого у Львові немає. Тож дівчину і її лікарку Христину Пограничну з Міжрегіонального центру дитячої щелепно-лицевої хірургії запросили до Техасу (США).

«Автотрансплантацію зробили з малогомілкової кістки на судинній ніжці, тобто відділили частину кістки ноги разом із судиною, яка надалі живитиме щелепу. Такі мікроваскулярні операції - це тривала робота, адже треба було акуратно відпрепарувати кістку з судинами і помістити в ділянку дефекту у щелепі, перед тим сформувавши її анатомічні особливості щелепи. Тонка скульптурна робота, яка потребує часу і вмінь хірургів. Саме тому до порятунку Ані залучили Джейсона Поттера і Ланса Оксфорда - провідних пластичних хірургів зі США», - додають в медзакладі.

Читайте також: У Львові лікарі провели п'ять одномоментних трансплантацій

Зараз Аня впевнено відновлюється і вже повернулася додому. За необхідності, ще будуть пластичні операції для максимального косметичного ефекту.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові особистий лікар Клінтона і шестеро хірургів зі США безкоштовно консультували та оперували українців. Місія тривала з 20 по 24 березня та була організована за підтримки Християнської медичної асоціації України.

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-