На Житомирщині ще одна парафія московського патріархату приєдналася до ПЦУ

На Житомирщині ще одна парафія московського патріархату приєдналася до ПЦУ

Укрінформ
Релігійна громада Свято-Михайлівського храму смт Хорошів на Житомирщині, яка раніше підпорядковувалася УПЦ московського патріархату, перейшла до Православної церкви України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керуючий Житомирсько-Овруцькою єпархією ПЦУ єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій.

«8 травня 2023 року в єпархіальному управлінні Житомирсько-Овруцької єпархії відбулася зустріч з представниками релігійної громади московського патріархату Свято-Михайлівського храму смт Хорошів. У неділю, 7 травня, віряни, зібравшись на площі біля будинку культури, провели загальні збори релігійної громади і одноголосно ухвалили рішення послідувати Томосу про автокефалію та увійти під омофор Помісної Церкви», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Житомирщині ще дві парафії московського патріархату перейшли до ПЦУ

Зазначається, що після загальних зборів релігійна громада пішла до свого храму, де була проведена перша молитва українською мовою.

Керуючий єпархією вручив представникам релігійної громади посвідчення та указ про прийняття до ПЦУ, а також призначив нового настоятеля.

Як повідомляв Укрінформ, Житомирська обласна рада заборонила діяльність УПЦ московського патріархату на території області.

Фото: Фейсбук Παΐσιος Επίσκοπος

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-