Підірвав гранату на дитячому майданчику: справу військового з Рівного передали до суду

Підірвав гранату на дитячому майданчику: справу військового з Рівного передали до суду

Фото
Укрінформ
Держбюро розслідувань завершило досудове слідство стосовно військового, який кинув гранату в людей на дитячому майданчику у Рівному, обвинувальний акт скеровано до суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомило ДБР.

Встановлено, що 4 листопада 2022 року близько 21:00 на подвір’ї одного з будинків на вулиці Романа Шухевича у Рівному військовий почав хизуватися бойовою гранатою. Щонайменше двічі він висмикував чеку, погрожуючи її підірвати.

За даними слідства, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Люди, які відпочивали на майданчику викликали поліцію. Після приїзду правоохоронців військовий умисно кинув гранату в напрямку натовпу.

Боєприпас здетонував, унаслідок чого осколкові ураження дістали п'ятирічна дитина, 28-річний чоловік і 28-річний інспектор Управління патрульної поліції в Рівненській області.

Правоохоронці затримали військовослужбовця й оголосили йому підозру. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фігуранту висунуто обвинувачення у придбанні й носінні боєприпасів без передбаченого законом дозволу, хуліганстві із застосуванням зброї та умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень.

Читайте також: У Миколаєві чоловік підірвав гранату: є постраждалі

Військовому загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, до 12 років ув’язнення засудили чоловіка, який влітку 2021 року кинув гранату на терасу з людьми в Кам’янці-Подільському.

Фото: dbr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-