Загарбники заборонили 9 травня масові зібрання на окупованих територіях

Загарбники заборонили 9 травня масові зібрання на окупованих територіях

Єдині новини
Укрінформ
Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку капітан Валерій Шершень заявив про те, що російські загарбники заборонили 9 травня масові зібрання на окупованих територіях.

Про це він сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Стало відомо, що 9 травня окупанти на захоплених територіях заборонили масові зібрання та скупчення людей. Отже, можна говорити, що там паніка, і вони так налякані, що бояться власної тіні. І правильно роблять», - сказав Шершень.

За його словами, нині на Таврійському напрямку панує цілковита паніка серед колаборантів та шанувальників «руського міра», які швидко виїздять з тимчасово окупованих територій. На Запоріжжі вони тікають та залякують місцеве населення.

«Самі тікають, усі, хто вимушено опинився в окупації, тікають. Там лякають їх контрнаступом Збройних сил України. Треба наголосити та тому, що вже є інформація, і вона вже перевірена, доля тих, хто виїхав за допомогою колаборантів, незавидна. Вони потрапляють у Бердянськ, який стає перевалочним пунктом, бо далі людей вивозять до росії або розпорошують по Донеччині», - сказав речник.

Шершень також наголосив, що протягом доби втрати ворога на цьому напрямку були суттєві: «Вбитими та пораненими склали більше роти, знищено та пошкоджено 16 одиниць озброєння та військової техніки противника. В тому числі, одна гаубиця д-20 та командно-штабна машина».

Капітан додав, що ворог протягом доби здійснив 376 обстрілів та завдав 13 авіаударів. «В цілому у Запорізькій області було обстріляно понад 20 населених пунктів. Йдеться про села та містечка, які межують із лінією бойового зіткнення», - зазначив Шершень.

Читайте також: У росії скасували низку урочистостей на 9 травня через страх на тлі війни - розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, увечері Генеральний штаб Збройних сил України поінформував про те, що у м.Скадовську Херсонської області російські загарбники згортають діяльність районної та міської адміністрацій. Подібна ситуація спостерігається у таких населених пунктах Херсонщини, як Михайлівка, Петрівка, Шевченко, Широке, Улянівка та Красне. Вивезення документації та награбованого майна з державних установ тимчасово захопленої Херсонської області загарбники планують здійснити морським шляхом, за допомогою суховантажного судна, через порт м.Бердянська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-