На Луганщині загарбники виселяють із житла людей без російських паспортів

На Луганщині загарбники виселяють із житла людей без російських паспортів

Укрінформ
У тимчасово захопленому Старобільську Луганської області за відсутності паспорта російської федерації людей виселяють з житла.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

"Українських громадян, які відмовилися від отримання російського паспорта, загарбники в Старобільську примусово виселяють із власних осель. Зазвичай у помешкання приходять не більше двох разів. На третій раз людей і їх речі силоміць викидають на вулицю", - ідеться у повідомленні.

В ОВА підкреслили, що загарбників не зупиняє навіть той факт, що у помешканні можуть проживати діти. Після виселення такі громадяни потрапляють до фільтраційних пунктів, а їхнє житло віддають військовослужбовцям рф під заселення.

Жителі тимчасово захопленого Лисичанська, які погодились працювати на росіян, тепер жаліються на відсутність оплати праці. "Чергова обіцянка окупаційної влади – першу зарплату у 2023 році слід очікувати в червні. Серед тих, хто звернувся, і комунальники, і вчителі", - зазначили в ОВА.

Читайте також: На Луганщині до деяких захоплених міст доїхати можна виключно приватним транспортом

Тим часом, на Луганщину прибуває все більше медичних працівників з рф, аби лікувати поранених загарбників. Зокрема у Хрустальний завітала делегація з Башкортостану, а до самого Луганська у госпіталі прибули лікарі з московської області. Їм обіцяють ротацію через місяць, але попередні бригади вже перебувають на захоплених територіях декілька місяців без заміни, підкреслюють в обладміністрації.

Минулої доби росіяни обстріляли з артилерії та мінометів Стельмахівку, Макіївці, Невський та Білогорівку, йдеться у повідомленні.

"Не можна вважати спокійною ситуацію на лінії зіткнення навіть при відсутності наземних наступів росіян, як от минулої доби. Кількість артилерійських обстрілів при цьому не зменшується, не припиняються і атаки з повітря. Це наражає на небезпеку цивільне населення. Втім, як тільки з’являється можливість, до людей, що ще вагаються з евакуацією, підвозимо ліки, харчі і обов’язково свіжий хліб. Розвозимо все по домівках", – наголосив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Читайте також: росія видає паспорти, щоб зробити репресії проти українців законними – Маляр

Він додав, що цього тижня автомобіль з поліцейськими, повертаючись зі звільнених населених пунктів Луганщини, потрапив під ворожий обстріл. "На щастя, все обійшлося лише пошкодженням транспортного засобу", – додав Лисогор.

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині вартість проїзду між захопленими росянами містами становить від тисячі рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-