Павлюк про розмінування Херсонщини: Щоденно працюють до 75 груп

Павлюк про розмінування Херсонщини: Щоденно працюють до 75 груп

Укрінформ
У Херсонській області щоденно працюють до 75 груп із розмінування, пріоритетними є землі сільськогосподарського призначення.

Як передає Укрінформ, про це про це перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив у Телеграмі.

“У листопаді минулого року Сили оборони звільнили Херсон. Згодом – усе правобережжя області. Наступним кроком є відновлення регіону. Проте, щоб відбудова та відновлення життя були безпечними – першочергово потрібно провести роботи з розмінування. Над цим у Херсонській області невпинно працюють групи розмінування Міністерства оборони України та підрозділи Сил оборони: щоденно до виявлення та знешкодження ВНП залучається від 70 до 75 груп”, - написав він.

Павлюк заявив, що із 683 тис. га звільненої території регіону обстежено та очищено від вибухонебезпечних предметів понад 35,5 тис. га. Також розміновано 2,1 тис. км автомобільних доріг, близько 1,43 тис. км ліній електропередач, 136 км газогонів, 377 км залізничних колій та понад 2,5 тис. об'єктів та господарств. Окрім того, знешкоджено близько 57 тис. вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Канада передала Україні обладнання для розмінування на $16 мільйонів

Результатом проведених робіт є підключення до електропостачання 162 населених пунктів регіону з 228. До газопостачання – 67 з 88, а до централізованого водопостачання – 174 з 189 населених пунктів.

“Пріоритет в розмінуванні зараз – землі сільськогосподарського призначення: необхідно дати змогу аграріям провести посівну. Роботи по посіву ранніх сільськогосподарських культур уже тривають на території в понад 30 тис. га”, - зауважив Павлюк.

Групи, що здійснюють розмінування, активно взаємодіють з органами місцевої влади. Щотижня координаційна група надає головам територіальних громад витяги з інтерактивної карти розмінування, у тому числі для контролю за засіюванням очищених земель.

Він додав, що робота триває.

Як повідомляв Укрінформ, у травні на Херсонщині поблизу села Мала Сейдеминуха під час розмінування на російській вибухівці підірвався сапер, він отримав тяжкі поранення.

 Фото: Олександр Павлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-