Ракетний удар по Павлограду: влада спростовує інформацію росЗМІ про хімічну небезпеку

Ракетний удар по Павлограду: влада спростовує інформацію росЗМІ про хімічну небезпеку

Укрінформ
В Дніпропетровській ОВА спростували інформацію російські ЗМІ про нібито загрозу хімічної небезпеки для п'ятьох регіонів через ракетний удар по Павлограду, який рф здійснила 1 травня.

Відповідну заяву зробив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає Укрінформ.

"Загрози хімічної небезпеки немає. Про це свідчать показники вимірювальних станцій, які працюють в режимі "нон-стоп", а також результати додаткових досліджень, які періодично здійснюються", - сказав Лисак.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

Він зауважив, що зараз перебуває у Павлограді, і запевнив, що органи державної влади, місцевого самоврядування "точно знають, що робити у разі хімічної небезпеки та загрози".

За словами очільника області, кількість постраждалих внаслідок ракетного удару по Павлограду зросла.

Читайте також: Ракетний удар по Павлограду: в ОВА розповіли про стан поранених дітей

"Станом на зараз до лікарень звернулось 48 постраждалих, з них 6 дітей. Станом на вчора було дві важко поранені жінки, але вони переведені з реанімаційних до хірургічних відділень. В стаціонарі лише дві жінки лікуються, інші - амбулаторно", - сказав Лисак.

Сьогодні протягом дня Нікопольщина вже четвертий раз обстрілюється з артилерійської зброї. На щастя, минулося без суттєвих руйнувань та постраждалих.

Як повідомлялося, вночі російська армія атакувала Дніпропетровщину ракетами, 7 з них збито. У Павлограді внаслідок обстрілу пошкоджено промислове підприємство, 24 багатоповерхівки і 80 приватних будинків. Понівечено 5 шкіл, стільки ж дитсадків та магазинів, амбулаторію, банківську установу та гуртожиток.

Фото: Сергій Лисак, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-