На Луганщині росіяни влаштовують примусові медогляди дітей

На Луганщині росіяни влаштовують примусові медогляди дітей

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Луганської області російські загарбники проводять примусові медичні огляди дітей, у разі неявки на які погрожують зняттям з обліку в дитячих лікарнях та неможливістю отримання довідок для школ чи дитсадка.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

За словами начальника Луганської ОВА Артема Лисогора, у випадку неявки дітей на медогляд батькам погрожують, що це потягне за собою зняття з обліку у дитячих лікарнях, неможливість отримання довідок для школи та дитсадка, а також направлень до вузькопрофільних спеціалістів у луганських лікарнях. Огляди проводять лікарі з рф.

Як також ідеться у повідомленні, заміна водійських посвідчень на тимчасово захоплених росіянами територіях упродовж трьох років відбуватиметься без складання іспитів на право управління транспортом та за відсутності медичного огляду.

Читайте також: Лубінець радить українцям на окупованих територіях брати паспорт рф заради збереження життя

“Тобто, починаючи із 2014 року у так званій “лнр” водійське посвідчення міг отримати будь-хто і зараз байдуже, кому видадуть цей документ зразка рф – аби швидше”, - зауважили в ОВА.

Крім того, поспішають загарбники з примусовою паспортизацією, зокрема доручено прискорити видачу документів літнім жителям регіону.

За інформацією ОВА, в одному з районів бажання отримати паспорт рф виявили лише 90 осіб літнього віку із близько 2 тисяч. Інших наказано паспортизувати до 1 липня.

Читайте також: У Кремінній загарбники утримують на фермі людей, яких підозрюють у співпраці з Україною

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захоплених містах Луганщини загарбники виводитимуть працівників бюджетної сфери на патрулювання неба в пошуках безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-