Настоятеля собору УПЦ МП на Закарпатті судитимуть за розпалювання релігійної ненависті

Настоятеля собору УПЦ МП на Закарпатті судитимуть за розпалювання релігійної ненависті

Укрінформ
Перед судом постане настоятель храму УПЦ МП на Закарпатті, якого СБУ викрила на розпалюванні релігійної ненависті. Йдеться про настоятеля Ужгородського кафедрального собору.

Про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБУ в Закарпатській області, передає Укрінформ.

"За матеріалами СБУ завершено досудове розслідування щодо настоятеля Хресто-Воздвиженського кафедрального собору (УПЦ МП - Ред.) в Ужгороді, який підозрюється у розпалюванні релігійної ненависті. Обвинувальний акт стосовно нього скеровано до суду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що священника звинувачують за статтею 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Оголосили підозру послушнику Почаївської лаври, який виправдовував російську агресію

У березні цього року за матеріалами СБУ настоятелю храму оголосили підозру. Встановлено, що в грудні минулого року він неодноразово публічно ображав релігійні почуття українців, які виявили бажання святкувати Різдво 25 грудня.

Співробітники СБУ задокументували понад 7 епізодів, коли священник принижував релігійні почуття громадян інших конфесій та намагався сформувати ворожі настрої стосовно них.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Управління Служби безпеки України в Закарпатській області спільно з ГУ Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-