У Черкасах почали службову перевірку після побиття цивільного під час вручення повістки

У Черкасах почали службову перевірку після побиття цивільного під час вручення повістки

Укрінформ
В Черкаському ТЦК, працівники якого побили цивільного під час вручення сповіщення про мобілізацію, розпочалася службова перевірка. Бійку поблизу торговельного центру зняли на відео перехожі.

Як передає Укрінформ, про перевірку повідомив у Телеграмі голова Черкаської облдержадміністрації Ігор Табурець.

«Офіційну оцінку цій ситуації та її учасникам дасть службова перевірка, яка вже розпочата в Черкаському обласному терцентрі комплектування та соціальної підтримки. А також правоохоронні органи. Є заяви від обох сторін», - так прокоментував Табурець ситуацію, яка викликала обурення в соцмережах.

Він підкреслив, що мобілізація – це не каральний захід, а життєва необхідність для нашої держави під час війни з російськими загарбниками. Тож цивільна особа не має права зневажливо ставитися до військового при виконанні службових обов’язків, навіть якщо він вручає сповіщення. Водночас військовий не має реагувати так, як зафіксовано на відео.

Читайте також: Веніславський не виключає електронних повісток у майбутньому, але в Мінцифри таких планів ще немає

Своєю чергою Черкаський обласний ТЦК у Фейсбуці стверджує, що під час оповіщення населення в рамках загальної мобілізації, чоловік поводився провокативно.

«Громадянин почав ображати військовослужбовців, погрожувати фізичною розправою та застосував фізичну силу до одного з військовослужбовців. Громадянина було затримано, на місце події військовослужбовці ТЦК та СП викликали представників Національної поліції. Прибувши за викликом, вони відібрали пояснення в учасників події», - йдеться в повідомленні.

У дописі зазначається, що відео вирвано з контексту, обставини значно ширші, аніж показано в оприлюдненому фрагменті.

Також повідомляється, що «з особовим складом, який залучається до оповіщення військовозобов’язаних, проведено додаткові роз'яснювальні заходи щодо порядку роботи й дотримання норм законодавства».

Читайте також: Повістки любителям дрифту можуть вручати не лише у Києві - поліція

У численних коментарях під цим дописом користувачі соцмереж обурюються поведінкою військових з автоматами, двоє з яких тримають хлопця за руки, а третій б’є з ноги в обличчя та під ребра.

27 квітня у Телеграм-каналах з'явилося відео з коментарем, що працівники Черкаського ТЦК застосовують силу до чоловіка, якому намагалися вручити повістку. Користувачі соцмережі стверджують, що інцидент стався 20 квітня біля ТРЦ «Хрещатик-сіті».

На записі видно, як військовий протягує документ цивільному, і чоловіки про щось сперечаються. За кілька секунд працівник ТЦК завдає удару, і цивільного валять на землю, при цьому інший військовий ногою б'є його по голові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-