На Хмельниччині від початку повномасштабної війни УПЦ МП залишили 178 парафій

На Хмельниччині від початку повномасштабної війни УПЦ МП залишили 178 парафій

Укрінформ
На Хмельниччині від початку повномасштабної війни з Української православної церкви (московського патріархату) вийшли 178 релігійних громад, з яких 148 перейшли в Православну церкву України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директор департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОВА Інна Михайлова.

«Всього у період з 24.02.2022 до 14.04.2023 розпорядженнями начальника Хмельницької обласної військової адміністрації зареєстровано статути 178 релігійних громад УПЦ у новій редакції, 148 з яких перейшли в ПЦУ та 30 – у незалежні православні громади», - зазначила Михайлова.

За її словами, станом на 14 квітня на розгляді в ОВА перебуває 5 звернень релігійних громад УПЦ (МП), які прийняли рішення про перехід в ПЦУ з проханням реєстрації їх статутів у новій редакції.

Наразі 43 релігійні громади УПЦ (МП) та 13 незалежних православних громад займаються підготовкою відповідних документів для юридичного оформлення прийнятого на зборах громад рішення про перехід в ПЦУ.

Михайлова додала, що у період з 7 по 14 квітня розпорядженнями начальника Хмельницької ОВА зареєстровано у новій редакції два статути релігійних громад УПЦ (МП) (смт Сатанів, с. Ярославка Хмельницького району) та один статут незалежної православної громади (Свято-Покровський кафедральний собор м. Хмельницький), які перейшли в ПЦУ.

Читайте також: Невідомі зачиняють приміщення Лаври зсередини, щоб завадити комісії МКІП

Як повідомляв Укрінформ, Хмельницька обласна рада ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ (московского патріархату) на території області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-