У Франківську кардіохірурги разом із польським професором Зембалою виконали сім складних операцій

У Франківську кардіохірурги разом із польським професором Зембалою виконали сім складних операцій

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківській ЦМКЛ кардіохірурги разом із польським професором кардіохірургії та трансплантації Міхалем Зембалою виконали сім складних операцій для людей з вадами серця.

Про це у Фейсбуці повідомляє КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради», передає Укрінформ. 

«7 складних оперативних втручань для пацієнтів з набутими вадами серця здійснили в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні. Допомагав нашим лікарям польський професор кардіохірургії та трансплантації Міхал Зембала», - повідомляє ЦМКЛ.

Як зазначається, для трьох пацієнтів провели протезування клапанів в умовах штучного кровообігу. Невідкладну операцію провели пацієнту з діагнозом ішемічна хвороба серця, нестабільна стенокардія (біль в ділянці серця в спокої), критичне ураження стовбура правої коронарної артерії (звуження однієї з артерій, що кровопостачає серце на більше, аніж 90%).

Ще для двох пацієнтів замінили частину аорти на протез.

«Під час операції лікарі кардіоанестезіологи-перфузіологи застосовували штучний кровообіг, а також гіпотермію (знижували температуру тіла до 28 градусів)», - зауважили у ЦМКЛ.

Читайте також: В Україні цьогоріч провели вже 124 трансплантації органів

Зазначається, що всі прооперовані пацієнти почувають себе добре, закінчують реабілітацію і найближчим часом будуть виписані зі стаціонарного лікування. З польським професором Міхалем Зембалою тут планують подальшу співпрацю.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінниці в обласній лікарні провели першу успішну трансплантацію серця.

Фото: КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-