Франківські депутати вимагають заборонити діяльність УПЦ МП

Франківські депутати вимагають заборонити діяльність УПЦ МП

Укрінформ
Депутати Івано-Франківської міської ради вимагають у Президента та Верховної Ради України заборонити діяльність УПЦ МП.

Про звернення міської ради, яке ухвалили одноголосно, на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«Разом з депутатами звертаємось до Президента та Верховної Ради України з вимогами: заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату на території України», - йдеться у зверненні депутатів.

На їхнє переконання УПЦ МП так і не розірвала зв'язок з російською церквою, а відмова виконувати українське законодавство дозволяє їй здійснювати підривну діяльність в Україні.

«Численні колаборанти в рясах не лише благословляли «визволителів» та активно з ними співпрацювали, але й здійснювали розвідувальну діяльність та сприяли терору проти українських націоналістів», - йдеться у зверненні депутатів.

Вони додають, що ці «рупори кремля» прикриваються вірними та побожністю.

Франківські депутати зауважили, що у ВР України є кілька законопроєктів щодо заборони московського патріархату і вони вимагали врегулювати це питання ще рік тому.

«Сподіваємось на вашу рішучість та безкомпромісність у розв'язанні цієї проблеми», - зазначено у зверненні.

Читайте також: Мер Франківська закликав Верховну Раду заборонити московський патріархат

Наразі, окрім заборони діяльності УПЦ МП, депутати вимагають у своєму зверненні притягнути до відповідальності усіх представників цієї церкви, які принижували честь та гідність громадян України, завдавали їм тілесних ушкоджень та поширювали промосковські наративи й розпалювали ворожнечу всередині країни.

Також франківські депутати наполягають на поверненні українському народу Свято-Успенської Києво-Печерської лаври та Свято-Успенської Почаївської лаври.

Як повідомлялося, на Житомирщині ще одна парафія УПЦ (МП) перейшла до ПЦУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-