На Прикарпатті останній храм Московського патріархату перейшов до ПЦУ

На Прикарпатті останній храм Московського патріархату перейшов до ПЦУ

Фото, відео
Укрінформ
Останній храм УПЦ МП, що діяв в Івано-Франківській області, перейшов до Православної церкви України.

Про це у Фейсбуку повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«Відбулась історична подія. Сьогодні у храмі на вул. Довженка відбулася перша служба Православної церкви України - провели молебень за перемогу України. Це був останній храм в Івано-Франківській області, який належав до УПЦ Московського патріархату», - написав він.

На сьогодні цей храм є власністю громади Православної церкви України, наголосив мер. Громада офіційно зареєстрована і має право власності на ці приміщення, всі правові документи дають право ПЦУ на служіння тут.

«На жаль, сьогодні зустріли спротив, стояли люди на вході та не пускали священнослужителів ПЦУ в приміщення, у храмі розпилили газ. А напередодні невідомі заварили ворота до храму. Проте священники ПЦУ потрапили всередину і провели молебень», - повідомив Марцінків.

Він зауважив, що у храмі поменшало ікон. Тому від імені громади міський голова подарував ікону Божої Матері Станиславівської, яка є символом сьогоднішньої перемоги.

«Ми довго йшли до цієї події та показали сьогодні гарний приклад для всієї країни. Ми перші повністю очистилися від Московського патріархату. Ми перша область, де вже нема російської церкви», - підсумував міський голова Івано-Франківська.

Як повідомляв Укрінформ, у червні храм Різдва Христового в Івано-Франківську зареєстрували як храм Православної церкви України. Священники УПЦ це заперечували проти цього.

У липні Марцінків повідомив, що частина священників московського патріархату храму Різдва Христового разом із віруючими перейшли ПЦУ. Тоді він зауважив, що громада міста просить окремих священників УПЦ не чинити спротив вибору парафіян і не підігравати «підступним намірам росії розділити громадян України у питаннях віри».

Читайте також: ПЦУ створила релігійну організацію «Почаївська Свято-Успенська лавра»

У вересні депутати Івано-Франківської облради звернулись до керівництва держави з вимогою заборонити УПЦ МП в країні, ініціювати розслідування її діяльності та покарати винних за колабораціонізм.

27 листопада СБУ та правоохоронці провели перевірку на території єпархіального управління та в храмі Різдва Христового, де знайшли проросійську агітаційну літературу, у якій заперечується існування українського народу, мови та право України на державність.

Фото: Руслан Марцінків, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-