У Львові вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

У Львові вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

Фото
Укрінформ
У Львові у річницю загибелі В'ячеслава Чорновола вшанували пам'ять цього видатного українського політика та громадського діяча.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

На Львівщині вшанували пам’ять видатного українця – В’ячеслава Чорновола / Фото: loda.gov.ua

Як зазначається, біля пам’ятника Чорноволу у Львові зібралися представники громадськості, місцевої влади, Народного руху України. Учасники заходу поклали до підніжжя монумента квіти, пролунав державний гімн.

Читайте також: В’ячеслав Чорновіл бачив далеко, і час довів, що він не помилявся

«Цього дня 24 роки тому в автокатастрофі під Борисполем загинув В’ячеслав Чорновіл. Політичний, державний, громадський діяч. Терплячий до інших і безкомпромісний до несправедливості. Людина, яка є одним зі символів відновлення незалежності нашої держави... Сумуємо через те, що ми передчасно втратили особистість, яка могла зробити ще багато доброго та важливого для українців та України», - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: У Києві вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

В'ячеслав Чорновіл — Герой України, народний депутат I-III скликань (1990-1999 рр.). Він був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акта проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

Чорновіл загинув 25 березня 1999 року за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем напередодні президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-