У Миколаєві працівниця підприємства «Зоря-Машпроєкт» отримала 11 років тюрми за держзраду

У Миколаєві працівниця підприємства «Зоря-Машпроєкт» отримала 11 років тюрми за держзраду

Укрінформ
Заводський районний суд міста Миколаєва призначив одинадцять років позбавлення волі старшому майстру виробничої дільниці державного підприємства НВКГ «Зоря-Машпроєкт», яка здійснила злочини проти національної безпеки України.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Укрінформ.

Зазначається, зокрема, що райсуд міста Миколаєва визнав жінку винною у пред'явленому обвинуваченні за ч.3 ст.114-2, ч.2 ст. 436-2 та ч.3 ст. 436-2 КК України і призначив покарання у виді одинадцяти років позбавлення волі.

Обвинувачувана, будучи активним учасником антиукраїнських телеграм-каналів, допомагала державі агресору у веденні агресивної війни проти України. Зокрема, поширювала матеріали, у яких виправдовувала збройну агресію російської федерації, заперечувала тимчасову окупацію частини території України, глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію проти України тощо.

Крім того, вона передавала військовим рф інформацію про місцезнаходження у м. Миколаєві Збройних сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань. Після її повідомлень вказані місця були обстріляні армією рф.

Читайте також: На Херсонщині в колабораціонізмі підозрюють власницю телеканалу

Як повідомлялося, 31 жовтня 2022 року, суд виніс перший в Миколаївській області серйозний судовий вирок, отриманий за державну зраду в умовах воєнного стану. Його застосували до 72-річної мешканки Миколаєва, яка добровільно погодилась працювати на російських загарбників. За завданням своїх кураторів з московії, вона протягом квітня-травня збирала і передавала ворогу інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-