У Львові на місці самобуду московського патріархату зведуть собор ПЦУ

У Львові на місці самобуду московського патріархату зведуть собор ПЦУ

Укрінформ
У Львові на місці самовільно збудованої УПЦ (мп) деревʼяної церкви Православна церква України збудує кафедральний собор.

Як передає Укрінформ, за таке рішення під час сесії проголосували 52 депутати Львівської міської ради, повідомляє пресслужба ЛМР.

«Сьогодні сесія міської ради затвердила земельну ділянку релігійній громаді Православної церкви України під будівництво катедрального собору. Довгий час на цій території була дискусія між двома релігійними громадами – московського патріархату і Православної церкви України. Станом на сьогодні ми вийшли на рішення, які дають можливість нам остаточно завершити історію з російською пропагандою у Львові», - зазначив депутат Львівської міської ради Євген Бойко.

Зокрема сесія прийняла ухвалу про надання РО «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української православної Церкви (Православної церкви України) парафії Свято-Преображенського кафедрального собору у Сихівському районі міста Львова» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на просп. Червоної Калини, 89.

Читайте також: УПЦ МП відмовляється платити за оренду храмів у Чернігові

Як повідомляли регіональні ЗМІ, дерев’яний храм святого рівноапостольного князя Володимира (УПЦ мп) на Сихові вже неодноразово намагалися демонтувати через сумнівну законність його зведення. Кілька разів у храмі виникали пожежі, які парафіяни та настоятель церкви називали підпалом. Через приналежність храму до московського патріархату невідомі обклеювали стіни церкви портретами Сталіна і заливали двері та вікна церкви монтажною піною.

У липні 2022 року віряни храму вирішили перейти до ПЦУ. Настоятель самовільно збудованого храму Володимир Кузьо назвав відповідне розпорядження голови ОВА «зловживанням владою».

Фото: Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-