В Одесі лідера антиукраїнської організації засудили до 14,5 року за ґратами

В Одесі лідера антиукраїнської організації засудили до 14,5 року за ґратами

Фото
Укрінформ
В Одесі суд призначив покарання у вигляді 14,5 року позбавлення волі з конфіскацією майна місцевому пропагандисту – керівнику громадської організації «Єдина Русь».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що в порядку спеціального судового розгляду фігурант визнаний винним у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та сприянні діяльності терористичної організації (ч. 3 ст. 109, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

Прокурори в суді довели, що, будучи активним учасником так званого руху «антимайдан», у квітні 2014 року під час відеоконференції з представником інформаційного центру «Юго-Восточный фронт» в ефірі програми «На самом деле» засуджений висловлював заклики до створення на півдні та сході України з використанням насильницьких методів окремого псевдодержавного утворення «новоросія».

Зокрема, зловмисник пропагував ідеї про введення на території Одеси та області альтернативної псевдовлади, яка б фігурувала під назвою «Одеська громада», а також про приєднання до «новоросії» Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей.

Щоб уникнути притягнення до відповідальності за поширення антиукраїнської пропаганди, наприкінці травня 2014 року фігурант виїхав на неконтрольовану українською владою територію Луганської області, де сприяв діяльності терористичних утворень «днр» і «лнр».

З метою популяризації згаданих псевдореспублік і висвітлення їх незаконної діяльності в позитивному ракурсі засуджений публічно виступав у засобах масової інформації та на майданчиках у мережі Інтернет.

Читайте також: Директора russia today Красовського в Україні засудили до п’яти років в’язниці

Пропагандист закликав до ведення збройного опору силам антитерористичної операції, вчинення терористичних актів, захоплення та подальшої окупації українських територій, встановлення на вже захоплених територіях влади терористичних організацій і створення на них «новоросії».

Як повідомляв Укрінформ, у лютому заочну підозру за виправдовування збройної агресії рф оголосили лідеру харківської організації «Потон» Павлу Оніщенку, який нині перебуває в москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-