На Львівщині у Дністер потрапили нафтопродукти

На Львівщині у Дністер потрапили нафтопродукти

Укрінформ
У Стрийському районі Львівської області фахівці очищують річку Дністер через витік трансформаторної оливи, вже відкачали понад 60 тонн нафто-масляної речовини.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«На Львівщині тривають заходи з ліквідації забруднення нафтопродуктами річки Дністер внаслідок витоку трансформаторної оливи на території села Бородчиці Стрийського району», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Збитки, завдані природі півдня з початку війни, сягнули майже ₴82 мільярдів

Зазначається, що забруднення екологи виявили ще 24 грудня 2022 року.

Станом на сьогодні силами Ходорівської міської ради встановлено 5 загат з очерету у внутрішньогосподарському меліоративному каналі та старому руслі річки Дністер з метою затримання нафто-масляної речовини та уникнення її потрапляння в р. Дністер. Також силами 2 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України у трьох місцях встановлено захисні бони. Відкачано понад 60 тонн нафто-масляної речовини, поінформували в ОВА.

Державною установою Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ проведено санітарно-гігієнічний контроль якості питної води з приватних криниць у с. Журавно. Перевищень забруднюючих речовин не виявлено, санітарні показники в нормі.

Читайте також: На Кіровоградщині російські ракети влучили в ємності з нафтопродуктами

Водночас в ОВА заявили, що компанія «Відокремлений підрозділ «Західна енергетична система» ПАТ «Укренерго» не провела жодних заходів із ліквідації витоку маслянистої речовини (оливи), з території якої сталося потрапляння в меліоративний канал та річку Дністер.

“Крім цього, станом на сьогодні, у зв’язку із погодними умовами та підняттям рівня води, частина нафтопродуктів, яка осіла на чагарниках, потрапила у меліоративний канал, води якого потрапляють у річку Дністер. Враховуючи ситуацію, яка склалася, спостереження за станом річки Дністер продовжується, заходи з ліквідації тривають», - додали в обласній адміністрації.

Фото: Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-