Відсторонений заступник голови Харківської облради Мальований подав заяву на звільнення

Відсторонений заступник голови Харківської облради Мальований подав заяву на звільнення

Укрінформ
Заступник голови Харківської обласної ради Богдан Мальований, якого підозрюють в отриманні російського паспорта, подав заяву про складання депутатського мандата і звільнення з посади.

Про це йдеться в опублікованих проєктах рішень обласної ради, пленарне засідання якої проходить 14 лютого у дистанційному форматі без трансляції, передає Укрінформ.

Згідно з проєктами рішень, від Мальованого до облради надійшли заяви про дострокове припинення повноважень депутата та складання повноважень заступника голови.

Як повідомляв Укрінформ, у ДБР 6 липня 2022 року заявили, що в Мальованого є паспорт громадянина рф, отриманий у 2014 році в місті Севастополь, посвідчення водія та податковий номер, який потрібен, зокрема, для сплати податків у росії.

Раніше голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко повідомляла, що для відсторонення Мальованого немає підстав, оскільки СБУ не знайшло підтверджень того, що посадовець має громадянство рф, однак після резонансу в ЗМІ заявила, що ініціює відсторонення Мальованого.

У коментарі Укрінформу 8 липня Єгорова-Луценко розповіла, що пропонувала Мальованому самому написати заяву про відсторонення, однак він відмовився. Голова ради наполягала, що мала лист від СБУ, в якому говорилося, що не встановлено факту наявності в Мальованого громадянства рф. Протилежна інформація надійшла вже в додатковому листі від відомства.

Читайте також: Харківський депутат Шенцев заперечує наявність у нього російського паспорта

Інформацію про начебто наявність у заступника голови Харківської облради паспорта рф, ідентифікаційного коду та водійських прав оприлюднила 14 лютого народний депутат Ірина Фріз і опублікувала фотографії цих документів.

Сам Мальований у коментарі ЗМІ спростовував наявність у нього російського громадянства.

20 вересня стало відомо, що комісія облради погодила проєкт рішення про відсторонення Мальованого і його буде розглянуто на сесії. Однак того ж дня від заступника надійшла заява, тому голова облради відсторонила його без розгляду питання депутатами.

Під час виступу на сесії заступник голови назвав ситуацію «цькуванням» та «інсинуаціями».

Посаду заступника Богдан Мальований обіймає з 25 листопада 2021 року.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-