На Запоріжжі бойовика «народної міліції днр» відправили за ґрати на 15 років

На Запоріжжі бойовика «народної міліції днр» відправили за ґрати на 15 років

Укрінформ
У Запорізькій області до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засудили учасника так званої "народної міліції днр".

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

Прокурори у суді довели, що в березні 2022 року житель Горлівки добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав так званої "народної міліції днр". Обвинувачений у складі військових підрозділів російської федерації брав участь у бойових діях проти Збройних сил України на території Донецької та Луганської областей.

Окрім того, з вересня задля утримання ворогом території Пологівського району, він як кулеметник облаштовував вогневі позиції поблизу села Новодарівка. Перебував у складі диверсійно-розвідувальної групи. Під час бойового зіткнення з підрозділами ЗСУ потрапив у полон.

Читайте також: Перед судом постануть п’ятеро бойовиків «днр», які катували полонених українців

"За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури його визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 ККУ) та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна", – вказується в повідомленні.

Досудове розслідування проводила Служба безпеки України.

Як повідомлялося, п'ятнадцятьох учасників терористичних угруповань «л/днр», яких українські військові взяли в полон під час контрнаступу, засудили до 15 років ув’язнення за державну зраду і колабораціонізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-